Vråken landade på rätt ställe

Det var ingen självklarhet att Göran och Christina Larsson skulle bygga ett nytt hus. Men när de fick möjlighet att köpa en härlig tomt på klipporna med havet som närmsta granne, bestämde de sig. Idag bor de i sin vackra villa Vråken och stortrivs.

Sannäs i Tanums kommun på Västkusten har storslagen natur och om man har tur att få tag på en tomt med havsutsikt kan man verkligen skapa ett riktigt drömboende. Det har Göran och Christina Larsson gjort, men till att börja med var de rädda för att det skulle bli för lugnt!  

– Ja, faktiskt var det så, säger Göran. Vi trivs när det är liv och rörelse och var lite tveksamma när vi såg det här planerade området en bit utanför centrum. Skulle vi få alldeles för tråkigt? Oron var obefogad. Vi har vant oss och tycker nu att det är riktigt skönt.

Paret Larsson har byggt en Vråken på 170 kvadratmeter. Egentligen ville de ha ett enplanshus, men för att få ut så mycket som möjligt av utsikten och också försäkra sig om att inte bli skymda från framtida byggnader blev det ett 1 ½-planshus.  

Det fungerar jättebra. Vi har barn och barnbarn och det här huset har blivit en naturlig träffpunkt där vi kan samlas utan att det blir trångt. Det har blivit riktigt lyckat.

Glasveranda  

Mest nöjda är Göran och Christina emellertid med sin härliga glasveranda som de har byggt med utsikt mot havet.

– Vi umgås med vänner eller bara tar det lugnt på verandan. Vi tillbringar massor av tid där – det blev verkligen en lyckad tillbyggnad som gör att hela huset känns större. Vi har gjort en del andra förändringar i huset också, som större och fler fönster till exempel. Vi trivs när det är ljust och vill ha så mycket ljusinsläpp som möjligt.

Att det blev en Fiskarhedenvilla beror på parets resor till Tällberg dit de gärna åker ibland för att unna sig lite avkoppling.

– Vi hade aldrig hört talas om Fiskarhedenvillan förrän vi såg husen i Leksand. Vi åkte runt och tittade lite och tyckte att husen såg fina och rejäla ut. Efter en hel del efterforskningar visade det sig också att vi skulle få mycket för pengarna så vi slog till. Det har vi inte ångrat. Bygget flöt på bra. Visst var det en och annan småsak som hände, men det rättade man snabbt till. Vi är nöjda. Framför allt tycker vi att det har gått smidigt att göra förändringar på ritningen. Det har varit viktigt för oss – att få ett hus som känns helt rätt för just oss.