Lättskött Lövsångare

Marie och Ulf Evertsson bytte ut sin stora villa på 300 kvm, mot en nybyggd Lövsångare. Ett alldeles utmärkt byte, enligt Marie och Ulf som nu har fått ett lagom stort och lättskött boende i den lilla byn Kälarvet utanför Borlänge.

Välkommen in, säger Marie stolt. I somras flyttade hon och maken Ulf in i sin nya Lövsångare. Ja, en lite annorlunda Lövsångare är det – mycket är speciellt med just deras hus.

– Vi ville ha det luftigt och ljust utan en massa väggar och dörrar överallt. Vi har därför ändrat på en hel del och det tycker vi har varit toppen – att vi på ett enkelt sätt har fått huset anpassat till våra önskemål. I huset i Kälarvet, en liten by längs Dalälven, är det ljust och fräscht. Marie som är road av inredning tycker om den lantliga, romantiska stilen. Och stilen går igen i hela huset.

– Jag tycker om heminredning och jag tycker om att skapa. Det har varit kul att få följa hela processen från början till slut. 

Vi är verkligen nöjda med hur allt har blivit här, både på insidan och utsidan. Det var nära att Marie och Ulf byggde sitt hus med ett annat husföretag.

– Vi hade kommit långt tillsammans med ett annat husföretag. Men vi hoppade av i sista stund och det är vi glada för idag, säger Marie. Att bygga hus är en stor sak. Det är jätteviktigt att man vet exakt vad som ingår och vad man skriver på för papper. Vi fick inte rak och ärlig information av vår första hussäljare, så vi började titta på andra husleverantörer. 

Helt annorlunda  

– När vi fick kontakt med Fiskarhedenvillan var allt helt annorlunda. Vår säljare Olle har varit ett perfekt stöd genom hela processen. Vi är verkligen otroligt nöjda. Marie och Ulf bodde tidigare i ett av Borlänges mest speciella hus, Kaptensbostället. Ett vackert hus vid Tunaån på 300 kvm. Huset har anor från 1598 då kung Karl den IV, hade det i sin ägo.

– Vi trivdes bra, men tiden räckte inte till. Vi hade så många fina saker och så mycket plats, men vad skulle vi med det till när vi aldrig hann vara hemma? Om vi skulle förändra vårt boende skulle det ske nu medan vi fortfarande har ork och energi. Man vet aldrig hur morgondagen ser ut.

Marie och hennes man är båda egna företagare. Marie arbetar med hudvård och Ulf med trädfällning. Eftersom båda jobbar mycket finns inte en massa tid till att underhålla en gammal byggnad. Enkelt och fräscht var önskemålet och det har de fått. 

– Vi ville ha ett hus att åldras i. Ett plan, inga trappor, allt lättillgängligt. Nu har vi fått det precis som vi ville ha det och det känns toppen.   

Maris husbyggartips!  

  • Se till att du förstår allt säljaren säger. Om du inte gör det så har du förmodligen valt fel husleverantör.
  • Tänk praktiskt. Hur ska huset användas?
  • Tänk på att huset ska kännas rätt om tio år också.
  • Fundera också över ekonomin. Har jag råd med allt jag vill ha eller behöver vi tänka om?
  • Tänk efter noga i förväg. Möblera gärna huset på ritningen så vet du var du vill ha dörrar och väggar.