Generös Skånegård med modern touch

Tomten var inhandlad sedan länge så för Tommy och Rita handlade det bara om att invänta det rätta tillfället att bygga. Sommaren 2010 satte arbetet igång och idag ståtar en vacker villa i vit puts på den generösa tomten.  

Tommy och Rita har byggt hus flera gånger och vet att något av det svåraste med ett husprojekt är att hitta rätt tomt. Därför slog de till när de hittade tomten utanför Ystad.

– Vi hade inte bråttom med att börja bygga. Det var bra att det tog tid, då kunde vi i lugn och ro fundera på hur vi ville ha det, säger Tommy.  

När det blev dags att bygga var paret så gott som säkra på vad de var ute efter. Eftersom sonen byggt ett hus med Fiskarhedenvillan med gott resultat valde också Tommy och Rita att göra det. Men den rätta husmodellen hittade de inte hos Fiskarhedenvillan.

– Nej, vi ville ha ett riktigt stort hus i ett plan med ordentligt högt i tak. Vi kommer från en stor gård så vi är vana vid stora utrymmen och ville ha den här härliga rymden, säger Tommy. Vi ville också att huset skulle likna en traditionell Skånegård, fast på ett modernt sätt.  

Fiskarhedenvillan hade ingen husmodell som passade. Alltså var det bara att tillsammans med företagets arkitekt rita ett hus från ett blankt papper. Ganska snart hade arkitekten hittat det Tommy och Rita ville ha och bygget satte igång.

– Det gick väldigt smidigt. Vi hade en bra dialog med vår säljare och med arkitekten och han lyckades verkligen rita ett hus som passade våra önskemål. Jättekul att huset sedan blev ett typhus som nu finns med i huskatalogen.*  

Tommy och Ritas hus stod klart våren 2011. Det är på 300 kvadratmeter och omges av ett generöst trädäck med inbyggd pool.

– Vi är bara två som bor här men vi behöver verkligen den stora ytan. Vi vill att våra barn och deras familjer ska kunna samlas hos oss utan att trängas. Huset blev verkligen precis som vi ville ha det.

Bygget gick också som det skulle. Tommy, som kommer från byggbranschen, valde själv hantverkare till delar av arbetet.

– Det var viktigt för mig. Jag har många kontakter från min tid i branschen. Det var en förutsättning för att vi skulle välja Fiskarhedenvillan – att vi hade valfrihet i allt från hur huset skulle se ut, till vilka hantverkare som skulle bygga det.  

Trots att paret är så nöjda med sin vackra Skånegård kommer de att bygga hus igen.

– Ja, vi kommer att bygga igen, fast det dröjer några år. Nu ska vi njuta av det här huset och av sommaren. Förra sommaren spikade vi trädäck och anlade tomten. I år ska vi bara lata oss.  

* Huset heter Viggen.