Från cityliv till Höllviken

När andra barnet var på väg började Sengül Karlsson och hennes man Magnus att leta hus. Lägenheten i Malmö som var så perfekt när de bara var två, var plötsligt inte särskilt praktiskt. Men ett lämpligt hus var svårt att hitta och när så en lämplig tomt dök upp, slog de till.

Sengül och Magnus Karlsson hade inte en tanke på att bygga nytt. De skulle köpa ett hus och så eventuellt renovera lite. Problemet var bara att de inte hittade något hus som passade. Paret bodde i en lägenhet mitt i centrala Malmö där de trivdes fint, men när familjen nu skulle bli fyra, var det ett boende som inte längre passade.

– En av våra kompisar köpte en tomt i Höllviken, tre mil söder om Malmö. Vi började då tänka i lite nya banor, kanske kunde det vara något för oss också?  

Jodå, det dröjde inte länge innan paret Karlsson slog till på en av de totalt fyra tomterna. Ett till kompispar hängde på, så tre kompisfamiljer slog ner sina bopålar på de närliggande tomterna.

– Jättekul. Vi har verkligen inte ångrat oss en sekund. Lite kul också att alla valde Fiskarhedenvillan, fast vi har valt olika husmodeller.

Sengül berättar att det var priset, husskissen och säljaren Fredrik Candenbro som gjorde att de valde Fiskarhedenvillan. 

– Vi fick ett sådant förtroende för Fredrik. Vi litade på honom till hundra procent och det har ju visat sig att vi kunde göra det också. Vi berättade för honom vad vi hade för önskemål och sedan har vi känt att han har hjälpt oss hela vägen.

Sengül och Magnus ville ha ett enplanshus, gärna i vinkel och husets hjärta skulle bestå av kök och vardagsrum. En separat sovavdelning ville de också ha och möjlighet att bygga på huset om de skulle vilja ha mer utrymme.

Fiskarhedenvillans arkitekt och säljaren Fredrik presenterade ett förslag som Sengül och Magnus gillade. Ett 168 kvadratmeter stort hus med möjlighet att bygga på ett våningsplan.

– Vi utgick från huset Opalen som finns i katalogen. Vi ritade om det en hel del så att det blev precis så som vi önskade och nu har vi hört att huset har blivit ett typhus i arkitektkollektionen*. Det känns jättekul!  

Trots att de från början inte hade några planer på att bygga, har Sengül och Magnus aldrig ångrat att de blev ”nybyggare”.  

– Nej, absolut inte. Det har funkat så bra och vi var snabba med att göra färdigt tomten, så att vi skulle kunna använda trädgården så fort som möjligt. Vi trivs jättebra här i Höllviken.  

 *Huset heter numera Citrinen.