Flexibilitet till max i Trelleborg

Bärnstenen

Vi är så himla nöjda, säger André i Skegrie utanför Trelleborg. Huset blev precis som vi hade tänkt oss. Fiskarhedenvillans flexibla byggprocess passade oss perfekt.

André och Therese har byggt ett hus med en exteriör som inte omedelbart för tankarna till Fiskarhedenvillan. Huset är nämligen försett med cementskivor som sedan har putsats och vitmålats.  

– Det var ett krav i byn där vi bodde – fasaden skulle vara av vit puts, typiskt för skånska byar.  Efter lite trixande med Fiskarhedenvillan så fick vi till en lösning. De flesta Fiskarhedenvillor har ju annars träfasad. Huset fick inte heller ha något takutsprång, så det fick vi också hitta en lösning på, säger André.

André och Therese valde Fiskarhedenvillan mycket beroende på den flexibilitet som finns i hela byggprocessen. Paret hade en idé om ett hus som inte fanns som standard. De utgick då från Sparven och gjorde de förändringar de ville ha. Paret ville också ha en oinredd övervåning, dels för att få ner priset, dels för att behovet av övervåningen inte fanns just då.  Bottenplanets 95 kvadratmeter räckte gott och väl till för André, Therese och sonen Neyo.

– Övervåningen blir nästa projekt. Jag ska sätta igång nu och hoppas vara klar till våren, säger André. Det kommer att bli bra. När vi är klara har vi 175 kvadratmeter att husera på.

Huset blev så lyckat att det nu går under namnet Bärnstenen och finns i Fiskarhedenvillans sortiment. En av de förändringar som paret gjorde var att de ville ha ett avskilt kök.

– Det är inte lätt att hitta på husmodeller idag. De flesta har vardagsrum och kök i ett., men det ville inte vi ha. Vi ville gärna ha den del där man lagar mat avskilt från resten.  Just planlösningen är vi extra nöjda med.

Byggnationen av parets Bärnsten påbörjades i maj 2010 och huset var klart på hösten.

– Allt fungerade jättebra. Vi fick allt i tid och alla hantverkare skötte sig utmärkt. Det svåra var att fatta alla beslut. Man försöker föreställa sig hur det ska bli, gör ritningar och tittar på bilder. Men vi är jättenöjda. Ett lite annorlunda val vi gjorde var att sätta cederträ runt ytterdörren för att bryta av mot allt det vita. Vi valde också en mörkgrå dörr och kombinationen vitt, grått och brunt blev en snygg kombination.

CollageBärnstenen