Drömhuset blev precis som de ville ha det


Martina och Thomas Kristell hade hittat sin drömtomt i Svedala. Men en drömtomt är inte mycket utan ett drömhus. De skissade själva på ett hus och en planlösning som de tyckte utnyttjade tomtens möjligheter bäst, sen återstod bara att hitta en husleverantör som kunde hjälpa dem att realisera drömmarna. Efter lite efterforskningar återstod bara ett alternativ.

- Vi gick till flera husföretag, men alla hänvisade bara till sina standardhus och det var vi inte intresserade av, säger Martina Kristell. När vi kom till Fiskarhedenvillan så sa de bara, ”inga problem, vi utgår från skissen”.

De fick tomten sommaren 2011 och ett år senare stod huset där. Ett hus som är nästan på pricken likt makarna Kristells ursprungsskiss.

- Fiskarhedenvillan hjälpte oss och tipsade oss om förbättringar och saker att tänka på, som att ”en korridor måste vara si och så bred”, annars är det precis våra egna idéer som ligger till grund.

Huset är 167,5 kvadratmeter stort i ett plan, med fyra sovrum och möjlighet att göra en extra våning på 45 kvadrat ovanför barndelen.

- Alla i familjen gillar att laga mat och att spendera tid i köket, så vi är supernöjda med att vi gjorde ett stort kök i öppen planlösning och med mycket arbetsytor. Två takfönster i köket släpper in härligt ljus och skapar en mysig miljö.

Martina och Thomas deltog inte själva i bygget, utan allting utfördes av Fiskarhedenvillans entreprenörer. Om det dök upp någon tveksamhet så kontaktade byggarna Kristells så att de fick säga sitt, eller komma och titta. Det gjorde att de kände sig delaktiga i husbygget. En del saker som till exempel golv, kakel och badrumsinredning valde de att införskaffa själva, något som andra husföretag de kontaktat varit negativt inställda till.

Själva bygget flöt på utan problem. Inflyttning var beräknat till midsommar 2012, men riktigt så blev det inte.

- De blev färdiga en månad före utsatt tid. Vi fick flytta in redan i maj. Det tyckte vi var otroligt imponerande! Hur ofta händer det, liksom? Slutbesiktningen gick perfekt, det vara bara någon detaljanmärkning.

Det finns många små saker som man som husköpare kanske inte tänker på, men Fiskarhedenvillan är gärna med och hjälper till och ger tips på förbättringar. Martina Kristell vill tipsa alla husköpare att noga fundera kring vad som är viktigt och hur man vill ha det. Till exempel tänkte de själva till lite extra kring belysningen, något som de är väldigt glada för med facit i hand.

- Saker som infällda spottar i fönstren är svårt att göra i efterhand. Där lade vi lite extra och det var absolut värt det. Ju mer påläst man är själv desto bättre blir det!