Doppingen som blev en Svan

Att det skulle bli en Fiskarhedenvilla var självklart. Att de skulle bygga en Dopping var de nästan lika säkra på. Men så blev det inte. Efter att de träffat och diskuterat med Fiskarhedenvillans säljare visade det sig att en Svan skulle bli det absolut bästa valet för familjen Mejer.

Johanna och Fredrik gick på mängder av husvisningar men hittade inget som passade. Familjen skulle dessutom snart bli tre så de var angelägna att hitta något relativt snabbt.

– Vi stod i tomtkö och bestämde oss för att bygga men det var först när vi fick den här tomten i Hönsarvet som vi kände att nu har vi hittat hem.

Fiskarhedenvillan var ett självklart val för Johanna och Fredrik. De ville ha ett stort hus i två våningsplan och fastnade för Doppingen.

– När vi sedan diskuterade huset med Fiskarhedenvillans säljare så visade det sig att Svanen skulle bli mer ekonomiskt för oss, med tanke på de tillval vi ville göra på Doppingen. Dessutom fick vi ett 20 kvadratmeter större hus, 188 kvadratmeter i stället för Doppingens 168.

I dag har familjen Mejer bott i sitt hus i två och ett halvt år. De har dessutom blivit fyra. I magen fanns Hilda som har hunnit bli tre år och för ett år sedan kom sonen Oscar. I de intilliggande villorna finns massor av barn i samma åldrar.

– Det är toppen för barnen. De springer kors och tvärs över tomterna och leker hos varandra. Vi trivs verkligen jättebra här alla fyra.

Smidig byggprocess  

Johanna är också nästa lite förvånad över att hela byggprocessen gick så smidigt.

– Allt har verkligen fungerat perfekt. Material har kommit i tid och vi hade jätteduktiga hantverkare. Efter allt man hör om fuskbyggen och slarviga hantverkare så var man såklart lite orolig, men det visade sig snabbt att vi kunde vara helt lugna, säger Johanna.

Johanna och Fredrik är också nöjda med alla de val de gjorde under byggnationen. Det enda som Johanna hade gjort annorlunda idag är att de skulle ha haft elektriska uttag i köksön.

– En brist som man upptäcker när man arbetat i köket ett tag. Att kunna använda elvispen till exempel när man jobbar vid köksön, det vore toppen. En enkel sak att göra när man bygger men svår att göra något åt efteråt.

I övrigt är huset precis som paret ville ha det. Extra nöjda är de med den tilltagna takhöjden på nedre plan på 2,60 m som gör att våningsplanet känns luftigt och stort.

– Och tvättnedkastet från övre plan är toppen! I med tvätten i hålet bara och så landar det i tvättstugan. Jag tror att det blev så bra för oss på grund av att vi varit på många husvisningar och också tittat på en Svanen. Av den anledningen lät vi vårt hus vara visningshus när det var färdigbyggt. Det betyder så mycket att man får se den husmodell man är intresserad av i verkligheten.

Vilket är ditt bästa ”nybyggartips” till andra som funderar på att bygga?  

– Då skulle både Fredrik och jag säga: planera och spendera. God planering och att inte snåla ger bäst resultat.