"Det var riktigt kul att bygga hus"

För Eric Lundén har drömmen om att bygga ett hus alltid funnits där. När det lilla fritidshuset i Höllviken blev till salu slog Eric och hans fru Louise till. Nu hade de tomten och det enda som återstod var att bestämma sig för vilket hus de skulle bygga. Valet föll på Fiskarhedenvillan.

I drygt ett år har Eric och Louise Lundén med barnen Alma sex år och fyraåriga tvillingarna Hedda och Peder, bott i det stora huset i New Englandstil. De trivs fantastiskt bra och har aldrig ångrat beslutet de tog för ett par år sedan när de beslöt sig för att bygga ett eget hus.  

– Det har nog alltid funnits i mitt bakhuvud, säger Eric. Att det vore spännande att någon gång bygga ett eget hus. Vi hittade ett fritidshus som var till salu i Höllviken och vi tyckte att läget var perfekt. Det fina var också att det var tillåtet att bygga ett tvåplanshus. Det hör inte till vanligheterna här i trakten, ofta finns det begränsningar på vad man får bygga.

Fiskarhedenvillan var inget förstahandsval för familjen Lundén. De diskuterade med flera andra husföretag, men när mäklaren som sålde fritidshuset till dem rekommenderade Fiskarhedenvillan, kändes det rätt.

– Vi fick stort förtroende för Fiskarhedenvillans representant i Malmö, Fredrik Candenbro och vi kunde kommunicera på ett bra sätt. Han förstod vad vi ville ha. Vi tyckte att det kändes otroligt bra att det var så enkelt att göra ändringar och att det inte betydde en massa merkostnader.

Familjen valde att utgå från husmodellen Spoven. Länge såg det ut som att de skulle bygga en Spoven med lite variation, men till slut blev det stora avvikelser från ursprungsritningen.

– Ja, det blev ett alldeles eget hus anpassat helt och hållet efter vår familj och de förutsättningar vi har. Vi har byggt ett hus i två plan på totalt 214 kvadratmeter. Det är stort och luftigt med en stor öppen yta på bottenplan som rymmer både kök och vardagsrum.

Eric tycker att allt som har med husbygget har fungerat smidigt. Det enda som har överraskat är att det var så roligt att bygga hus.  

– Det var verkligen riktigt roligt. Det var jättespännande att följa arbetet och alla inblandade har gjort ett jättebra jobb. Vi kan absolut tänka oss att bygga hus igen!