Bernhard och Åsa fick allt att stämma

– Vi har under hela processen vetat exakt vad vi ville ha, säger Bernhard Brcic. Alla val har gått snabbt och lätt.

Tillsammans med sin fru Åsa byggde han under 2011 funkishuset Briljanten i Uvbergsviken mellan Falun och Borlänge. De stortrivs i den vita funkisvillan som blev en perfekt lösning för den nybildade familjen.

När två familjer bildar ett nytt gemensamt hem är det mycket som ska stämma. Bernhard och Åsa Brcic har båda barn sedan tidigare och mängder av förutsättningar skulle stämma för att allt skulle fungera.

– Vi letade hus ett tag, men det fanns helt enkelt inget som passade oss, säger Bernhard. Vi behövde ha nära till både Falun och Borlänge på grund av barnens skolor och aktiviteter. Dessutom är vi ibland många – när alla är samlade är vi sex personer i familjen.  

En tomt i Uvbergsviken mellan Falun och Borlänge blev lösningen. På landet, men ändå nära både Falun och Borlänge.

– Det blev verkligen en bra lösning. Här har vi nära till natur, bad, fotbollsplaner  och lekplatser samtidigt som vi snabbt tar oss till både Falun och Borlänge.

Bernhard och Åsa har byggt ett av Fiskarhedenvillans funkishus, Briljanten. En husmodell som passade paret Brcic perfekt.

– En tuff husmodell med högt i tak och vinklar och vrår som inte är traditionella.

Bernhard och Åsa älskar husets stora umgängesyta; kök, matplats och vardagsrum i ett och samma rum.

– Här tycker vi alla om att vara. Men det finns också möjlighet för barnen att dra sig undan eftersom de har en avskild del i huset med sina sovrum och eget allrum. En bra lösning eftersom resten av huset är så ”öppet”.

Putsat betonggolv  

Bernhard och Åsa har gjort en hel del vågade val. De har bland annat valt ett putsat betonggolv i hela huset.

– Vi är supernöjda med det. Vi resonerade så att om vi ändrar oss senare så kan vi alltid göra om. Vill vi inte längre ha betonggolv så lägger vi bara in ett golv. Men det är inte alls aktuellt. Vi älskar golvet . Det är mjukt och skönt att gå på och det passar vår moderna, lite ruffa inredningsstil.

Att bygga hus innebär att man måste fatta mängder av beslut och att man ibland måste bestämma sig relativt snabbt, men det har inte inneburit några som helst problem för Bernhard och Åsa.

– Nej, vi visste hela tiden hur vi skulle välja. Visst finns det ett och annat eluttag som vi kanske hade satt annorlunda men i stort sett är vi nöjda med alla de beslut vi tog. När vi valde köket så var hela beställningen klar på en timme. Jag tror inte att köksarkitekten varit med om några som varit så snabba tidigare, skrattar Bernhard. När man bott i hus tidigare, vilket både Åsa och jag har gjort så vet man hur man vill ha det och när man bygger nytt hus har man ju verkligen chansen att få det precis som man vill!