Bästa stället på jorden

Tranan

Skillnaden mot München kunde inte vara större. Robert och Sara Ström tröttnade på den hektiska storstaden och flyttade hem till Gagnef.  Idag ser de öppna åkrar och den lilla Mojesjön när de tittar ut genom fönstret.

I drygt ett år har Robert, Sara och Ellen bott i sitt nya hus. Den ståtliga Tranan har fått sällskap av flera nybyggda villor vid åkerkanten. Alla har de härlig utsikt över den lilla Mojesjön. Robert och Sara stortrivs i villan som Saras pappa varit med och byggt. Huset har massor av härlig, gammaldags charm. Sara älskar vitt och har inrett med arvegods och auktionsfynd.

– Det känns så mysigt att bo så här, i en by. Alla känner varandra och har tid att byta några ord när man möts. Lite skillnad mot München där vi bodde tidigare, säger Robert. 

Sara och Robert träffades i den Bayerska huvudstaden, där båda också jobbade. Sara på ett europeiskt patentföretag och Robert på BMW.  Båda trivdes utmärkt i den pulserande staden men när dottern Ellen kom var det mycket som förändrades.

– Att bo med barn i München är ingen hit.  Vi kände mer och mer att vi ville flytta hem till Sverige.

Krockberäkningar

Sara och Robert valde Gagnef där Sara är uppvuxen, men det var först efter att Robert fått ett riktigt bra jobb, på SSAB där han arbetar med att göra krockberäkningar.

–Vi trodde nästan inte att det skulle funka att flytta till Gagnef. Allt berodde ju på om vi skulle få bra jobb. Vi var inte beredda att ta vad som helst bara för att få flytta hem.

För Sara gick det också bra. Inte långt efteråt fick hon jobb som exportsäljare på Ejendals. Första tiden i Sverige bodde de i en lägenhet i Gagnef, för att i lugn och ro kunna leta efter det perfekta huset.

–Vi letade och letade men det fanns verkligen ingenting som passade. Vi ville ha ett mysigt, lantligt hus och det var inte lätt att hitta, säger Sara.

Sara och Robert började fundera på att bygga och fick möjlighet att köpa en avstyckad tomt från en bonde i Gagnef. Ganska snart hade de fastnat för Tranan från Fiskarhedenvillan och Saras pappa och hans kollega lovade att ställa upp. Saken var klar.

–Vi visste en hel del om Fiskarhedenvillan och pratade med flera som hade byggt med dem. Det var inte ett särskilt dramatiskt beslut utan det kändes naturligt.

Parets Trana är ganska rejält förändrad från grundritningen. Insidan ser mer ut som Spoven, med färre sovrum och ryggåstak på övervåningen.

Sara och Robert har nu bott i sitt hus i ett år. Vilken dag som helst kommer barn nummer två och allt är förberett för den nya familjemedlemmen.  Robert och Sara har landat och saknar inte München.

– Det här är det bästa stället i världen att bo på, säger Robert. Man kan inte ha det bättre än så här!

 

Tranan