Ett hus byggt av sten

Ett av våra ledord är flexibilitet. Därför erbjuder vi dig även möjligheten att kunna få ditt hus byggt i sten. Husen byggs fortfarande på plats, skillnaden är att istället för trä så använder vi lättbetong som stomme. Du kan bygga i stort sett vilket hus som helst i sten, verkar det intressant så vänd dig till din närmaste agent för att höra vad vi kan leverera till dig.

Estetiska skäl kan vara en anledning till att välja ett stenhus. Kanske har du funderat på att ha en putsad fasad? Då är ett stenhus ett bra alternativ.

Ett hus byggt i sten ger ett värmeisolerat, hållbart hus med behagligt inomhusklimat. Att bygga sitt hus i sten skiljer sig inte så mycket från att bygga traditionellt i trä. Husen byggs fortfarande på plats och du kan bygga i stort sett vilket hus som helst. Skillnaden är att vi använder lättbetong som stomme istället för trä. Betongen betår av block som enkelt och snabbt sätts samman med lim. Blocken ger maximal arkitektonisk frihet och en enorm flexibilitet.   

Läs gärna vår broschyr (pdf).

Vad ingår i villabyggsatsen?   

Leveransomfattning för våra stenhus (ladda ner pdf) eller klicka här för en allmän leveransomfattning.   

Leverantörer   

Vill du veta mer om lättbetong som vi använder till stenhusen så kan du läsa på vår leverantörs hemsida, www.xella.se. För att kunna leverera så god kvalitet som möjligt så hjälper vi er att hitta stenhusentreprenörer för att bygga huset.  

Våra stenhus byggs i samarbete med Ytong.       

YtongloggaYtong Lättbetong kombinerar hög hållfasthet med hög isoleringsförmåga, vilket gör att man kan bygga massiva ytterväggar som minimerar byggnadens energiförbrukning.  

Ytong-produkterna tillverkas av naturligt förekommande oorganiska material - kalk, cement, sand och vatten. Under tillverkningsprocessen skapas lufttäta celler som ger produkterna sina tekniska egenskaper.